Annons
Nyheter

Storytel tar in kapital för att amortera lån

Ekonomi • Publicerad 9 november 2022
Ljudbokstjänsten Storytels monter under bokmässan i Göteborg i slutet av september.
Ljudbokstjänsten Storytels monter under bokmässan i Göteborg i slutet av september.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ljudbokstjänsten Storytel vill ta in nytt kapital genom en riktad nyemission av B-aktier till ett värde av 400 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Pengarna som tas in ska bland annat användas till att betala av på ett lån på 500 miljoner kronor.

Storytels två största aktieägare, svenska riskkapitalbolaget EQT och belgiska Roxette Photo, samt finländska bokförlaget Otava "har uttryckt sin avsikt att teckna ett betydande belopp i transaktionen", skriver Storytel.

Storytel motiverar beslutet att genomföra en riktad nyemission, och alltså inte en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna, med att aktiemarknaden har varit skakig under 2022 och att en företrädesemission skulle vara dyr och kunna leda till ytterligare utspädning för aktieägarna eftersom den "skulle kräva betydande garantiåtaganden från ett garantikonsortium".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons