Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen vände uppåt

Börs • Publicerad 17 augusti 2021
Stockholmsbörsen gick svagt uppåt. Arkivbild.
Stockholmsbörsen gick svagt uppåt. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Förmiddagens nedgång har vänts till en svag uppgång på Stockholmsbörsen. Vid stängning hade börsens breda OMXS-index stigit med 0,3 procent, och det smalare OMXS30 med 0,4 procent.

I topp återfinns Tele2 med en uppgång på 2,7 procent följt av molntjänstbolaget Sinch och Investor, som gått upp med 2,3 respektive 2,0 procent.

Annons

Internationell sett var det också försiktig handel. Tidigare under dagen hade asiatiska börser främst i Fastlandskina och Hongkong backat på förslag om hur nätföretag ska regleras. Dessutom har ökade smittotal beträffande covid-19 främst i Asien lagt sordin på investeringsviljan.

Under morgonen har ett par mindre bolag släppt delårsrapporter.

Modebolaget Revolution Race som börsnoterades för ett par månader sedan rusade 10 procent. New Wave som inför sin rapport släppte en omvänd vinstvarning steg inledningsvis men har därefter backat kraftigt och gick ned 3,9 procent.

Ute i Europa backade Parisbörsens CAC 40-index med 0,3 procent medan Frankfurts DAX-index slutade oförändrat. Londonbörsens FTSE 100-index steg 0,3 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons