GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svagt nedåt på Wall Street

Börs • Publicerad 22 juni 2022
Wall Street försökte hålla igen efter tisdagens uppgång. Arkivbild.
Wall Street försökte hålla igen efter tisdagens uppgång. Arkivbild.Foto: Seth Wenig

De ledande USA-börserna handlades svagt nedåt på onsdagen, efter tisdagens uppgång. Breda S&P 500 stängde på minus 0,1 procent. Dow Jones industriindex och tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade båda 0,2 procent.

Under handelsdagen lyssnade investerarna på centralbankschefen Jerome Powell som talade till kongressen. Där upprepade han centralbankens hållning om fortsatta höjningar av styrräntan. Han underströk att Fed har verktygen för att tämja inflationen, som har stigit till den högsta nivån på nästan tre decennier.

På tisdagen lyfte de ledande USA-börserna med över två procent. Uppgångar följde i sin tur av förra veckans breda nedgångar, för S&P 500 blev det den sämsta handelsveckan sedan pandemins utbrott i mars 2020.

Investerare är oroliga för den skenande inflationen och frågar sig om centralbankens räntehöjningar kommer att hjälpa ekonomin eller stjälpa konjunkturen.

I måndags höll Wall Street stängt på grund av helgdag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.