Annons
Nyheter

Svagt nedåt på Wall Street

Börs • Publicerad 3 augusti 2023
Det var avvaktande handel på Wall Street på torsdagen.Foto: J. David Ake/AP

Det var små rörelser på New York-börsen i avvaktan på officiella sysselsättningssiffror på fredagen, som väntas innehålla ledtrådar om den amerikanska centralbankens nästa räntebesked. En rapport från lönehanteringsföretaget ADP på torsdagen visade på ett fortsatt starkt sug efter arbetskraft.

Det breda S&P 500-indexet gick ned 0,3 procent, Dow Jones industriindex tappade 0,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,1 procent.

Annons

Marknaden pressades av att den amerikanska tioåriga obligationsräntan steg till 4,19 procent, att jämföra med 4,09 procent sent på onsdagen.

Den försiktiga handeln på Wall Street berodde på att investerarna inväntade delårsresultat från teknikjättarna Apple och Amazon, som redovisas efter börsens stängning.

Till förlorarna hörde betaltjänstföretaget Paypal som rasade 12,3 procent. Även om kvartalsrapporten som presenterades på onsdagen motsvarade analytikernas förväntningar ökade förlusterna i bolagets företagslån.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons