Annons
Nyheter

Svarttaxiförare får fängelse för våldtäkter

Brott • Publicerad 9 augusti 2023
Svea hovrätt fastställer tingsrättens dom och dömer en man i 50-årsåldern till sex års fängelse. Arkivbild.
Svea hovrätt fastställer tingsrättens dom och dömer en man i 50-årsåldern till sex års fängelse. Arkivbild.Foto: Paul Wennerholm/TT

En svarttaxichaufför döms även i hovrätten för att ha våldtagit tre kvinnliga passagerare, rapporterar Dagens Juridik. Svea hovrätt fastställer tingsrättens straff på sex års fängelse.

Brotten skedde vid olika tillfällen på undanskymda platser i Stockholmsområdet.

Annons

Ett av offren har berättat hur föraren, en man i 50-årsåldern, stannade bilen och våldtog henne i baksätet. Därefter satte han sig bakom ratten igen och körde vidare.

Mannen har nekat till brott och sagt att kvinnorna frivilligt gått med på sex. Både tingsrätten och hovrätten bedömer det som en osannolik efterhandskonstruktion.

Den enda ändringen hovrätten gör av tingsrättens dom är att sänka det utdömda skadeståndet till en av kvinnorna, från över 280 000 till drygt 250 000 kronor, skriver Dagens Juridik.

De två andra kvinnorna får 215 000 respektive 115 000 kronor i skadestånd, samma som i tingsrätten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons