Annons
Nyheter

Sverige bidrar till Natofond mot terrorism

Politik • Publicerad 7 november 2022
Försvarsminister Pål Jonson (M) säger att det behövs globala insatser mot terrorism. Arkivbild.
Försvarsminister Pål Jonson (M) säger att det behövs globala insatser mot terrorism. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Sverige ska betala tio miljoner kronor till Natos nationella frivilliga bidragsfond för bekämpning av terrorism. Regeringens beslut har fattats för att förstärka och stödja Natos roll i kampen mot terrorism, enligt ett pressmeddelande från försvarsdepartementet.

"Sverige tar hotet från våldsbejakande extremism och terrorism på största allvar. Terrorism hotar enskilda stater och internationell fred och säkerhet. Hotet är globalt och därför behövs globala och multilaterala insatser", säger försvarsminister Pål Jonson (M) i pressmeddelandet.

Fonden grundades 2010. Enligt regeringen kommer beslutet om att stödja fonden som ett led i arbetet med att bekämpa terrorism, samt i arbetet med Sveriges Natoansökan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons