Annons
Nyheter

Sverige missade pallen i kock-VM

Mat • Publicerad 23 januari 2023
Jimmi Eriksson under söndagens tävlingar. Arkivbild.
Jimmi Eriksson under söndagens tävlingar. Arkivbild.Foto: Laurent Cipriani/AP/TT

Det blev en fjärdeplats i den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or för Sverige och kocken Jimmi Eriksson, enligt ett pressmeddelande.

Danmark vann tävlingen i Lyon, som ofta kallas kock-VM. Silvret togs hem av Norge och bronset av Ungern. Tävlingen arrangeras vartannat år.

Annons

Enligt svenska organisationen Bocuse d'Or Sweden bestod de svenska tävlingsrätterna av en trerättersmeny baserad på pumpa och ett huvudnummer med marulk, pilgrimsmussla och blåmussla.

"Jag tar med mig många nya erfarenheter och har skapat många nya vänner och kollegor inom svensk och internationell gastronomi. Det här är en upplevelse som är få förunnat och jag har verkligen lärt mig hur hårt jag kan pusha mig själv när det gäller", säger Jimmi Eriksson i pressmeddelandet.

Totalt deltog 24 tävlande nationer. Tävlingarna pågick under söndagen och måndagen. Bedömningskriterierna är smak, teknik presentation och organisation – samt hur de väl de respektive nationerna representeras i rätterna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons