GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Swedbank och SEB höjer bolåneräntor

Ekonomi • Publicerad 23 september 2022
Bolåneräntorna höjs efter Riksbankens besked i tisdags. Arkivbild.
Bolåneräntorna höjs efter Riksbankens besked i tisdags. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Storbankerna Swedbank och SEB höjer boräntorna efter Riksbankens besked i tisdags att styrräntan höjs med 1,0 procentenheter, skriver Expressen.

SEB höjer den rörliga bolåneräntan till 3,84 procent samt till 4,29 procent för bolån med bindningstid på ett år. Swedbank höjer motsvarande räntor till 4,34 respektive 4,44 procent.

I torsdags meddelade statliga banken SBAB att den höjer sin rörliga bolåneränta till 3,17 procent och räntan med ett års bindningstid till 4,17 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.