Annons
Nyheter

Swishlista på misstänkta knarkkunder skakar om

Ytterligare en swishlista över misstänkta narkotikakunder har uppmärksammats. Nu handlar det om Lysekil där flera kommunanställda och aktiva idrottspersoner pekas ut, rapporterar P4 Väst.
Brott • Publicerad 7 september 2023
Ytterligare en swishlista över misstänkta narkotikakunder har uppmärksammats. Arkivbild.
Ytterligare en swishlista över misstänkta narkotikakunder har uppmärksammats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I augusti väckte en lista över potentiella narkotikaköp stor uppmärksamhet i Sundsvall. I samband med att åtalet i Sveriges största narkotikamål någonsin blev offentligt delades även den så kallade "swishlistan". Flera på listan har fått sparken.

Nu har ytterligare en swishlista uppmärksammats, men i en annan del av Sverige. I somras dömdes tio personer efter att ha smugglat in narkotika till Göteborgs hamn via färjor. Polisen säger till P4 Väst att de inte kommer inleda några förundersökningar på personerna på listan.

Lysekils kommun kommer inte drogtesta sin personal, men kommer utbilda hela personalen och få dem att förstå att det råder nolltolerans mot alkohol och droger. RF Sisu Västra Götaland hjälper nu idrottsföreningar med att ta fram en antidrog-policy och har utbildningsmaterial för det.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons