GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tablettpåverkad läkare åtalas

Brott • Publicerad 21 maj 2022
En läkare som var påverkad av narkotikaklassade tabletter krockade när han körde i kapp med en annan bilist i Malmö. Nu åtalas mannen. Arkivbild.
En läkare som var påverkad av narkotikaklassade tabletter krockade när han körde i kapp med en annan bilist i Malmö. Nu åtalas mannen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En läkare som var påverkad av narkotikaklassade tabletter krockade när han körde i kapp med en annan bilist i Malmö. Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik, skriver Expressen.

– En läkare ska veta när en dos är för hög, säger åklagaren Martin Drugge till tidningen.

Dramat inträffade i mars i fjol. Vittnen har berättat att läkaren körde i kapp med en annan bilist när han tappade kontrollen och krockade med ett räcke.

Det visade sig att läkaren var påverkad av flera läkemedel, bland annat tramadol.

Läkaren själv säger att han tar läkemedlen på grund av ryggbesvär.

Mannen, som fortfarande är i tjänst, nekar till anklagelserna och säger att han inte minns något från olyckan. Enligt honom själv måste ha ha fått någon form av blackout.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.