GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Talmannen inleder samtalsrunda på måndag

På måndag inleder riksdagens talman Andreas Norlén enskilda samtal med ledarna för sju riksdagspartier för att vaska fram en ny regering.
Politik • Publicerad 16 september 2022
Riksdagens talman Andreas Norlén inleder samtal med partiledarna om en ny regering på måndag.
Riksdagens talman Andreas Norlén inleder samtal med partiledarna om en ny regering på måndag.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter samtalen väntas Moderatledaren Ulf Kristersson få uppdraget att sondera för att bilda en ny regering. Kristersson har redan meddelat att han inlett förhandlingar med Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna som majoritet bakom en ny regering.

Men Kristersson har inte gett klart besked om vilka partier han siktar på att ha med i en regering, förutom M och KD.

Norlén kommer, med början på måndagsförmiddagen, att ha enskilda samtal med ledarna för sju av riksdagens åtta partier. S-ledaren och avgående statsministern Magdalena Andersson har talmannen redan haft ett samtal med. Det skedde när hon lämnade in sin begäran om entledigande till Norlén i torsdags.

Talmannen ger inga tider eller turordning för samtalen, besked om det ges först på måndag morgon. Men den av partiledarna som blir först ut tas emot klockan 10.30.

Talmannen planerar en pressträff på eftermiddagen, klockan 14.30. Då ger han sannolikt besked om att Kristersson får i uppdrag att försöka bilda en regering.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.