Annons
Nyheter

Teknikaktier backar – för 7:e veckan i rad

Börs • Publicerad 21 maj 2022
Tesla visar upp sin model Y vid fabriken i Berlin under våren. Aktien har liksom de flesta teknikaktier backat rejält senaste tiden. Arkivbild.
Tesla visar upp sin model Y vid fabriken i Berlin under våren. Aktien har liksom de flesta teknikaktier backat rejält senaste tiden. Arkivbild.Foto: Patrick Pleul AP/TT

När New York-börserna stängde på fredagen hade tekniktunga Nasdaq backat med 3,8 procent för veckan som helhet.

Det var därmed sjunde veckan i rad som indexet backade, vilket inte har hänt på 21 år. Det vill säga sedan it-kraschen 2001, rapporterar CNBC.

Annons

Förra året rusade värdet på aktier i tekniksektorn på börsen. Men med inflation och stigande räntor har intresset minst sagt svalnat. Sedan toppen i november har Nasdaqs kompositindex fallit med över 29 procent.

Tesla-grundaren Elon Musk, som nyligen pausat sitt uppmärksammade köp av Twitter, fick se aktierna i sin elbilstillverkare rasa med 13,5 procent i veckan.

Apple backade med 5,5 procent i veckan, Alphabet med 5,3 procent och Meta föll med 1,8 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons