Annons
Nyheter

Teknikjättar tyngde Wall Street

Börs • Publicerad 9 augusti 2023
Nedåt på börsen i USA. Arkivbild.
Nedåt på börsen i USA. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP-TT

New York-börsen backade på onsdagen, tyngd av fallande kurser i bland annat de stora teknikföretagen. Elektronikjätten Nvidia föll till exempel 4,7 procent.

Breda S&P 500 backade 0,7 procent, Dow Jones industriindex gick ned 0,7 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex tappade 1,2 procent.

Annons

Onsdagens handel var något avvaktande eftersom investerarna inväntade torsdagens viktiga rapport om inflationen i USA. Analytikerna spår att den i juli landar på 3,3 procent, att jämföra med 3,0 procent månaden dessförinnan.

Generellt har aktiemarknaden svalnat i augusti efter årets första sju månader då New York-börsen steg 19,5 procent. Ett av skälen till tillbakagången är att investerarna tagit fasta på kritiken som gått ut på att de varit alltför övertygade om att inflationen är på väg att sjunka.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons