GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Terrorrättegång i Bryssel skjuts upp

Belgien • Publicerad fredag 17:21
En polisman står invid de glasburar för anklagade i terrorrättegången i Bryssel. Glasburarna byts efter klagomål från försvaret ut och nu har rättegångsstarten försenats flera veckor. Arkivbild.
En polisman står invid de glasburar för anklagade i terrorrättegången i Bryssel. Glasburarna byts efter klagomål från försvaret ut och nu har rättegångsstarten försenats flera veckor. Arkivbild.Foto: John Thys/AP/TT

Rättegången för 2016 års terrorattacker i Bryssel som skulle inledas den 10 oktober har skjutits upp "i flera veckor".

Anledningen är att de glasburar som är avsedda för de anklagade ska bytas ut, meddelar domstolen på fredagen.

Tidigare i september kom glasburarna i blickfånget sedan försvarssidan framfört klagomål om att de omöjliggjorde för dem att kommunicera med sina klienter. En domare gav dem rätt, men de nya glasburar som sedan beställdes har försenats.

Det var den 16 mars 2016 som människor som befann sig på Zaventem-flygplatsen och vid en tunnelbanestation i centrala Bryssel utsattes för tre brutala sprängningar. Sammanlagt 32 människor miste livet i terrorattackerna.

Tio personer, varav en svensk medborgare, står åtalade för dådet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.