GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tesla ökade försäljningen med 81 procent

Elbilstillverkaren Tesla slog förväntningarna för det första kvartalet med råge.
Bolagets omsättning har enligt delårsrapporten ökat med 81 procent jämfört med samma period förra året, rapporterar CNBC.
Ekonomi • Publicerad 20 april 2022
Teslas vd Elon Musk. Arkivbild.
Teslas vd Elon Musk. Arkivbild.Foto: Patrick Pleul/AP/TT

Omsättningen steg till 18,8 miljarder dollar, motsvarande ungefär 180 miljarder kronor, en miljard över snittprognosen på 17,8 miljarder dollar, enligt en sammanställning av analysföretaget Refinitivt.

Vinsten per aktie räknades till 3:22 dollar. Det kan jämföras med snittprognosen som låg på 2:26 dollar per aktie.

Teslas aktie steg fem procent i efterhandeln efter att delårsrapporten släppts, skriver CNBC.

Omsättningsökningen förklaras främst av det ökade antalet bilar som Tesla har levererat, och av att snittpriset vid försäljning stigit, enligt bolaget.

Tesla tillverkade drygt 305 000 bilar och levererade drygt 310 000 bilar under årets första kvartal. Bolaget invigde nyligen två nya fabriker i Tysklands huvudstad Berlin och i Austin i USA.

Onsdagens delårssiffror kommer efter en intensiv period för Teslas vd Elon Musk, som nyligen har lagt ett så kallat fientligt bud värt motsvarande 410 miljarder kronor på sociala medier-jätten Twitter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.