Annons
Nyheter

Tonåring åtalas för dödsskjutning i Eskilstuna

Brott • Publicerad 3 november 2022
En tonåring åtalas för mordet på en man i 25-årsåldern som begicks i Brunnsbacken i Eskilstuna den 23 maj.
En tonåring åtalas för mordet på en man i 25-årsåldern som begicks i Brunnsbacken i Eskilstuna den 23 maj.Foto: Per Karlsson / TT

En 18-årig man åtalas för att ha skjutit ihjäl en man i 25-årsåldern i Eskilstuna i slutet av maj i år, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

Dödsskjutningen ägde rum den 23 maj i området Brunnsbacken. Flera personer, däribland ett barn, blev vittnen till händelsen som i åtalet beskrivs som en ren avrättning. Gärningsmannen ska ha skjutit offret på nära håll med minst nio skott mot huvudet och kroppen när mannen låg på marken.

Annons

Den man som nu åtalas greps dagen efter mordet. Han var vid tiden för brottet 17 år.

I närheten av brottsplatsen hittade polisen mordvapnet och kläder i en plastpåse, där den misstänktes dna fanns, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Mannen har i förhör nekat till brott.

– Han förnekar bestämt att han har gjort det här, och menar att han befunnit sig på en annan plats. Mer än så vill jag inte säga i dagsläget. Detaljerna kommer att läggas fram i domstolen, säger advokat Per Branting till SVT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons