Annons
Nyheter

Tonåringar åtalas för explosion i Malmö

Brott • Publicerad 4 augusti 2021
Bombtekniker efter detonationen i juni. Arkivbild.
Bombtekniker efter detonationen i juni. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två tonåringar åtalas för allmänfarlig ödeläggelse för att ha placerat en bomb som detonerade utanför en port i Lindeborg i Malmö i början av juni, rapporterar Sydsvenskan.

Ingen person skadades i sprängningen men porten demolerades och flera fönsterrutor krossades. Enligt polisens experter var bomben ytterst potent. Före explosionen larmade en boende polisen efter att ha sett tonåringarna, 16 respektive 17 år gamla, ta sig till och från platsen flera gånger på varsin cykel.

Annons

Den yngre pojken säger i förhör att de skulle få 10 000 kronor vardera av en okänd man i svart huva för att placera bomben utanför porten. Den andre förnekar brott.

Huvudförhandlingen är planerad att hållas i augusti. Enligt polisen är dådet ett av flera som kan kopplas till en konflikt inom ett av Malmös kriminella nätverk.

Rättad: I en tidigare version av notisen nämndes fel stadsdel i Malmö.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons