GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tonåringar döms för filmad våldtäkt

Brott • Publicerad torsdag 07:56
Filmsekvenser från en våldtäkt spreds i sociala medier. Två tonåringar döms av Helsingborgs tingsrätt för våldtäkt och grovt förtal. Arkivbild.
Filmsekvenser från en våldtäkt spreds i sociala medier. Två tonåringar döms av Helsingborgs tingsrätt för våldtäkt och grovt förtal. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Två tonåringar våldtog en jämnårig och spred sedan filmer på övergreppet i sociala medier. Nu döms en 16-åring och en 18-åring i Helsingborg för våldtäkt och grovt förtal.

Helsingborgs tingsrätt konstaterar i domen att den unga kvinnan som våldtogs såg ut att vara helt livlös och att hon behandlades som ett kolli, rapporterar HD/Sydsvenskan. Morgonen efter visste hon inte vad som hänt, men hade ont i underlivet. Hon blev kontaktad av en ung man som undrade hur hon mådde, efter att ha sett filmsekvenser av våldtäkten.

De båda åtalade döms mot sitt nekande – de hävdar att kvinnan var vid medvetande och att allt var frivilligt. 18-åringen döms till fängelse i två år och 16-åringen till sluten ungdomsvård i åtta månader. Kvinnan tilldöms ett skadestånd på 170 000 kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.