Annons
Nyheter

Tonåringar inte längre misstänkta för skjutning

Under fredagen avfördes de tre tonåringar som tidigare varit misstänkta för skottlossningen i Kristianstad från utredningen.
Tonåringarna, som släpptes på fri fot under torsdagen, har alibi för tidpunkten för brottet.
Brott • Publicerad 6 augusti 2021
Kriminaltekniker på plats innanför avspärrningarna vid Gamlegårdens Centrum i Kristianstad efter tisdagens skottlossning.
Kriminaltekniker på plats innanför avspärrningarna vid Gamlegårdens Centrum i Kristianstad efter tisdagens skottlossning.Foto: Johan Nilsson/TT

– Utredningen har visat att de har alibi för tidpunkten för brottet, säger chefsåklagare Pernilla Åström och vill inte kommentera vad som låg till grund för gripandet.

Tonåringarna greps och anhölls under tisdagskvällen efter skottlossningen som ägde rum i Gamlegårdens centrum i Kristianstad i tisdags, där tre personer skadades allvarligt.

Annons

De tre personerna försattes på fri fot redan under torsdagen.

TT: Förhastade sig polisen när man anhöll tonåringarna så pass kort efter händelsen?

– Nej, det fanns sådana omständigheter som gjorde att det fanns en skälig misstanke. Tyvärr är det så att ibland råkar oskyldiga ut för utredningsåtgärder och frihetsberövande.

– Som det såg ut där och då så fanns det skäl att frihetsberöva dem, säger Pernilla Åström.

Advokat Christer Holmqvist företräder en av de oskyldigt frihetsberövade tonåringarna.

– Naturligtvis mycket glädjande, det var kanske väntat också. Jätteskönt för min huvudman att vara helt avförd, säger han till TT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons