Annons
Nyheter

Tonårsflicka död – nersprungen av häst

En 17-årig flicka har omkommit i en olycka på ett naturbruksgymnasium i Tomelilla kommun i Skåne.
– Det är en fruktansvärd olycka, säger skolans vd, Simon Blixt, till Ystads Allehanda.
Olyckor (TT) • Publicerad 3 februari 2020
En 17-åring har dött efter att ha blivit nersprungen av en häst på en skola i Tomelilla kommun. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckan inträffade efter skoltid på söndagskvällen när flickan var med sin häst, skriver tidningen.

– Det var inte i samband med att hon red, utan hon ska ha blivit nersprungen av en häst. Två elever var snabbt på plats och gjorde ett fantastiskt arbete i väntan på att ambulans skulle komma, men det fanns ingenting att göra, säger Simon Blixt till Ystads Allehanda.

Annons

Skolan är specialiserad på bland annat ridning och har ett internat där elever från hela landet bor. Efter olyckan samlades eleverna i skolans matsal och i en kyrka i närheten av skolan.

– Vi har en präst på plats och behöver en tid för att samla oss. Det är något väldigt hemskt, det som har skett och vi har börjat med sorgearbetet. Våra tankar just nu går till flickans anhöriga, säger Simon Blixt, till tidningen.

En minnesstund kommer att hållas under måndagsförmiddagen.

Polisen bekräftar att en dödsolycka inträffat och misstänker inget brott i samband med händelsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons