Annons
Nyheter

Tre älgar skjutna efter attack i skidspår

Djur • Publicerad 4 februari 2022
Varning för älg.Tre älgar har skjutits i Umeå. Arkivbild.
Varning för älg.Tre älgar har skjutits i Umeå. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Tre älgar har skjutits i närheten av ett skidspår i Umeå sedan en kvinna i 60-årsåldern attackerats tidigare i veckan. Polis och eftersöksjägare gav sig ut i skogen på fredagsmorgonen och hittade snart fram till älgarna, rapporterar SVT Västerbotten.

– Det gick jättebra. Det var skönt att vi kunde lokalisera dem så fort, säger Joacim Lundqvist, viltsamordnare hos polisen, till SVT:s reporter på plats.

Annons

– Jägarna har fått ta emot allvarliga hot tidigare, därför var polis med om det skulle finnas upprört folk här. Men det fanns det inte. En av eftersöksjägarna säger att det är tragiskt att en hel älgfamilj måste sätta livet till på grund av oss människor.

Det var i onsdags som en aggressiv älg attackerade kvinnan i skidspåret, som ligger i friluftsområdet Nydala. Någon dag tidigare hade älgkon också jagat två andra personer i området.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons