Annons
Nyheter

Tre norska fall av blodproppar efter vaccinering

Norge • Publicerad 13 mars 2021
Minst tre vårdanställda vårdas för blodproppar efter vaccinering i Norge. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre personer som jobbar inom vården i Norge har lagts in på sjukhus med blodproppar. De drabbade ska ha fått Astra Zenecas coronavaccin.

– I dag har vi fått ytterligare tre rapporter om allvarliga blodproppar eller hjärnblödningar hos personer som har fått vaccinet. Vi kan inte säga något säkert om sambandet men undersöker det noggrant, säger Sigurd Hortemo, överläkare vid det norska Läkemedelsverket, på en presskonferens enligt NRK.

Annons

Hortemo säger att personer under 50 år ska vara uppmärksamma på symtom efter vaccinering.

Tidigare i veckan har flera tunga institutioner, bland andra Världshälsoorganisationen WHO rekommenderat fortsatt användning av vaccinet från Astra Zeneca, eftersom det inte finns några indikationer på att man inte ska använda det.

Svenska Läkemedelsverket har gjort bedömningen att det inte finns tillräckligt stöd för att avbryta vaccineringen med Astra Zenecas vaccin mot covid-19.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons