Annons
Nyheter

Trump: Ha ett bra liv, vi ses snart

Donald Trump har flyttat ut ur Vita huset och lämnat Washington DC. Men expresidenten som aldrig erkände valförlusten gav sina anhängare på flygbasen Joint Base Andrews en allra sista hälsning.
USA • Publicerad 20 januari 2021
USA:s avgående president Donald Trump och hans fru Melania Trump har flugit, kanske för sista gången, med det amerikanska presidentplanet Air Force One.
USA:s avgående president Donald Trump och hans fru Melania Trump har flugit, kanske för sista gången, med det amerikanska presidentplanet Air Force One.Foto: Luis M Alvarez/AP/TT
President Donald Trump och fru Melania anländer till West Palm Beach, Florida, för färd vidare mot Mar-a-Lago.
President Donald Trump och fru Melania anländer till West Palm Beach, Florida, för färd vidare mot Mar-a-Lago.Foto: Greg Lovet/AP-TT

Donald Trump avslutade stilenligt, med ett sista presidenttal under förflyttningen från presidenthelikoptern till Air Force One.

– Det har varit fyra fantastiska år. Ni har varit fantastiska, det har varit ett privilegium att vara er president, sade Trump framför en vajande fanborg av amerikanska flaggor.

Annons

Han avbröts av en talkör, som hyllade honom.

– Jag kommer alltid att stödja er. Framtiden för detta land har aldrig verkat vara bättre. Jag hoppas att nästa regering fortsätter med detta arbete.

– Vi älskar er, fortsatte han till anhängarna på plats.

"Kommer tillbaka"

I sitt tal konstaterade han att ekonomin och börsen aldrig har varit bättre, och han verkade tala utan manus. Trump tackade vicepresidenten Mike Pence och kongressen "som vi samarbetat med, åtminstone delar av den".

Trump nämnde också coronapandemin, och hur man enligt den avgående presidenten lyckats klara av krisen. Sedan avslutade han:

– Vi kommer tillbaka, på något sätt. Ha ett bra liv, vi ses snart.

Bredvid honom stod frun Melania Trump, och till tonerna av YMCA med Village People gick han till presidentplanet, som för troligen sista gången lyfte med Donald Trump.

Planet landade på flygplatsen i West Palm Beach i Florida någon dryg timme senare. Den före detta första ladyn Melania hade då bytt om till något mer semesteraktigt och somrigt. Donald Trump verkade dock bära samma röda slips.

De båda färdades sedan till det egna residenset och hotellanläggningen Mar-a-Lago i Palm Beach.

Kvar i Vita huset, som det avgående presidentparet nu lämnat, fanns ett brev adresserat till paret Biden som flyttar in. Sådan är den moderna traditionen, och den bröt inte Trump emot. Däremot är det inte känt vad som står i brevet, rapporterar AFP.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons