Annons
Nyheter

Trump-rättegång föreslås starta i mars

USA • Publicerad 16 augusti 2023
Distriktsåklagare Fani Willis.Foto: John Bazemore/AP/TT

Distriktsåklagare Fani Willis i Georgia som fått klartecken till att åtala expresident Donald Trump vill att rättegången startar den 4 mars. Det framgick när Willis under onsdagen lämnade in sitt förslag till rättegångsschema till domstolen.

I måndags gav en åtalsjury i Fulton County klartecken till att åtala Trump och 18 andra. De anklagas för att ha försökt påverka valresultatet 2020, med syftet att Trump skulle sitta kvar som president.

Annons

Det handlar bland annat om ett telefonsamtal till Georgias valansvarige Brad Raffensperger, i vilket Trump säger åt republikanen att "hitta de 11 780 röster" som krävdes för att Trump skulle segra över Joe Biden i delstaten.

Det står redan klart att Trump kommer att stå inför rätta också i ett annat mål i mars, i New York. Där anklagas han för bokföringsbrott i samband med utbetalningar till en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons