Annons
Nyheter

Tungt för italienska spritkoncernen

Ekonomi • Publicerad 5 maj 2020
Nedstängningen av det italienska samhället slår hårt även mot spritkoncernen Campari. Arkivbild.
Nedstängningen av det italienska samhället slår hårt även mot spritkoncernen Campari. Arkivbild.Foto: Matthew Mead/AP/TT

Nedstängningen av det italienska samhället slår hårt även mot spritkoncernen Campari. Den organiska försäljningen på den italienska marknaden föll med 24 procent under första kvartalet enligt nya delårssiffror. Bolaget varnar dock för att effekten kan bli ännu större under andra och tredje kvartalet som infaller med den viktiga sommarsäsongen för bolaget. Italienska barer och restauranger förväntas nu öppna upp igen den 1 juni men då endast för beställning av mat och dryck som tas med från restauranger eller barer. För koncernen som helhet blev dock resultatet något mindre dåligt.

Den totala försäljningen uppgick till 360 miljoner euro under perioden jämfört med 370 miljoner euro samma period föregående år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons