Annons
Nyheter

Turisternas avloppsvatten stoppar nybyggen

Bostad • Publicerad 9 maj 2023
Sotenäs har svårt att bygga ut – reningsverken har inte tillräcklig kapacitet. Arkivbild.
Sotenäs har svårt att bygga ut – reningsverken har inte tillräcklig kapacitet. Arkivbild.Foto: Vidar Ruud/NTB/TT

Flera byggnadsprojekt har stoppats i Sotenäs kommun i Bohuslän, då kommunens tre reningsverk inte klarar mer belastning, rapporterar P4 Väst.

– Det har varit en del etableringar där man velat bygga hus och lägenheter. De har inte kunnat göra det för att reningsverksfrågan är som den är, säger kommunalrådet Therése Mancini (S).

Annons

Peter Johansson, vd på Västvatten som ägs av fyra kommuner, säger att flera lösningar med kostnader på hundratals miljoner kronor utvärderas. Han säger att det inte är de permanentboende som är problemet.

– Sotenäs är speciellt på det sättet att vi i har en väldigt stor turistbelastning. Det är under den ganska korta perioden som vi slår i taket. Övriga delen av året fungerar det alldeles utmärkt, säger han till P4 Väst.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons