Annons
Nyheter

Fylla och trafikbrott på bilträff i Rättvik

Uppemot 1 000 personer och omkring 150–200 fordon samlades i Rättvik i Dalarna för en så kallad "spontancruising". Polisen hade mycket att göra i anslutning till bilträffen.
Brott • Publicerad 31 juli 2021
I centrala Rättvik var det långa bilköer på lördagen.
I centrala Rättvik var det långa bilköer på lördagen.Foto: Lisa Abrahamsson/TT

Det årliga motorevenemanget Classic car week ställdes in tidigare i år. Under fredagen genomfördes i stället en spontan bilträff i staden, som samlade mycket folk.

Polisen uppger att berusningsgraden ska ha varit hög bland besökarna, samt att snittåldern på de inblandade minskade senare under natten.

Annons

I samband med bilträffen utfärdades 59 ordningsböter i trafiken och polisen genomförde även cirka 500 fall av direktförverkande av alkohol.

Dessutom rapporterades det fyra fall av ringa narkotikabrott, två fall av drograttfylleri samt en anmälan om misshandel.

Mats Öhman, presstalesperson för polisen, säger till TT att det har varit mycket folk i Rättvik och att många har kommit till staden just för cruisingen.

– Polisen har fått jobba, men det har inte varit särskilt stökigt i förhållande till cruisingen andra år. Det har inte varit bekymmer på det viset.

Två överfallsvåldtäkter eller försök till våldtäkt har också anmälts under natten mot lördagen, men det är inte klarlagt om de har något samband med cruisingen, enligt Öhman.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons