Annons
Nyheter

Livshotande skador efter dubbelolycka på E4

Olyckor • Publicerad 6 juni 2023
Dubbelolyckan orsakade långa köer på E4 under räddningsarbetet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra personer skadades, varav en livshotande, i samband med två trafikolyckor som inträffade i tät följd på E4 strax norr om Vaggeryd i Småland på nationaldagen.

Personen med livshotande skador är en man som är 60–69 år, enligt en skaderapport från Region Jönköping. En kvinna och en man, båda mellan 50 och 59 år, har allvarliga skador, medan en kvinna i samma ålder har lindriga skador.

Annons

– En förundersökning är inledd om grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada, säger Hugo Brisman, ledningsbefäl vid polisen.

Två av de skadade personerna färdades på en motorcykel.

I den första olyckan har motorcykelföraren enligt polisen "kört slalom mellan bilar" och därefter krockat in i bakpartiet på en bil. Larmet kom vid 14-tiden.

En liten stund senare inträffade den andra olyckan en bit norrut, när en personbil körde in i en bil från räddningstjänsten som ryckt ut på den första olyckan.

Vägen var under räddnings- och bärgningsarbetet helt avstängd med långa köer som följd.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons