Skulle laga krossad ruta – blev misshandlad av gäng

Växjö Artikeln publicerades
Genrebild från TT.
Foto: PONTUS LUNDAHL
Genrebild från TT.

Under natten till söndagen misstänks ett ungdomsgäng ha krossat rutor i Växjö. När en reparatör skulle laga en av rutorna tidigt på morgonen blev han misshandlad och bestulen av ett gäng ungdomar.

Vid tolvtiden under natten till söndag fick polisen larm om att ett större ungdomsgäng försökt ta sig in i ett trapphus på Seminarievägen.

– Här har man försökt bryta upp en dörr in till ett trapphus utan att lyckas. Då har man istället krossat en ruta på dörren i hopp om att ta sig in, berättade Viktor Jensen, stationsbefäl vid polisen i Växjö.

Lite senare under natten kom det in ytterligare ett larm om skadegörelse. Denna gången på Höstvägen.

– Här vet vi att det varit ett större ungdomsgäng som kastat sten mot en tvättstuga och krossat en fönsterruta, säger Jensen.

Viktor Jensen säger att det är svårutredda brott men två separata anmälningar om skadegörelse är upprättade.

– Ofta är ju sådan här brott svårutredda då det är större gäng och ingen vill prata.

Vid sextiden på söndagsmorgonen fick polisens ledningscentral in en anmälan om misshandel som hade med nattens skadegörelse att göra.

En man i 50-årsåldern, som var utsänd av ett fastighetsbolag för att laga den krossade rutan på Höstvägen, blev attackerad när han skulle utföra sitt arbete.

– Det var ett gäng ungdomar som störde och när mannen bad dem att lämna platsen sprang en av ungdomarna fram och slog ett flertal slag i hans ansikte. När han försökte komma undan fick han ytterligare att slag så att han föll till marken, berättar Per Bergendahl som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

När reparatören föll tappade han sin tjänstetelefon och nycklarna till tjänstebilen och ungdomsgänget stal då dessa.

– Mannen lyckades ta sig hem och larmade polisen. Han skulle uppsöka sjukvården för sina skador, fortsätter Per Bergendahl.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för misshandeln och stölden.

– Nej, vi får se vad som framkommer och det finns flera övervakningskameror i området vars material vi ska titta på.