Annons
Nyheter

Två män rymde från förvar – hotade med sprej

Två män i 25-årsåldern har rymt från Migrationsverkets förvar i Gävle. De hotade personal med pepparsprej efter att ha fått hjälp av personer på utsidan.
Brott • Publicerad 12 mars 2022
En polisinsats pågår i Gävle efter att två män med utvisningsbeslut rymt från förvaret. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– De tog sig ut och försvann springande från platsen. De har utvisningsbeslut på sig, säger Daniel Ågren, befäl på polisens ledningscentral, till TT.

Polisen larmades om rymningen, som SVT Gävleborg var först att berätta om, vid 10.35 på lördagen.

Annons

En förundersökning har inletts om hot mot tjänsteman, främjande av flykt och brott mot vapenlagen.

Ingen är omhändertagen och polisen söker efter männen. Polisen har förhört vittnen, bland annat Migrationsverkets personal, och tagit saker som används i flykten i beslag.

– Vi vet att de har fått hjälp från utsidan. Jag vill inte gå in på detaljer, men de har fått hjälp med objekt som möjliggjort att de har kunnat hota personalen och fly, säger Daniel Ågren.

Ingen person har skadats och männen ska inte ha använt sprejen. Enligt Ågren satt männen på en låst avdelning.

– Det var inte bara att promenera ut.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons