Annons
Nyheter

Två släppta efter misstänkt våldtäkt mot barn

Brott • Publicerad 17 augusti 2021
Polisen genomförde en teknisk undersökning på hotellet med anledning av den misstänkta våldtäkten. Arkivbild.
Polisen genomförde en teknisk undersökning på hotellet med anledning av den misstänkta våldtäkten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

På måndagen anhölls tre män efter en misstänkt grov våldtäkt mot ett barn under 15 år på ett hotell i södra Stockholm i helgen. Nu har två av männen, som anhölls skäligen misstänkta för olaga frihetsberövande, försatts på fri fot.

– Det sitter en person frihetsberövad för våldtäkten, men de andra två släpptes i går, säger kammaråklagare Hanna Cardell.

Annons

TT: Är de andra två fortsatt misstänkta i utredningen?

– Det har inte lagts ned några misstankar i dagsläget. Det ska göras lite fler utredningsåtgärder, säger Hanna Cardell.

Mannen som fortsatt sitter anhållen är 18 år gammal och är skäligen misstänkt för grov våldtäkt mot barn. Det är okänt hur han ställer sig till anklagelserna. Åklagaren vill heller inte gå närmare in på vad som framkommit om händelsen i förhör.

– Man har gjort en brottsplatsundersökning och har tagit en bil i beslag. Vi kommer att hålla fortsatta förhör och sedan kommer jag att ta ställning till om den här personen ska begäras häktad, säger Hanna Cardell.

Senast på torsdag klockan 12 ska åklagaren besluta om en eventuell häktning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons