1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Udda nummerplåtar som fått avslag

Det blir allt vanligare med personliga registreringsskyltar till bilen. Men varje år säger Transportstyrelsen nej till ett antal som kan uppfattas som skamliga förslag.
Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Ask / SvD / TT

Ett exempel är en man i Piteå som fick blankt nej när han ville pryda sin bil med skylten FUCKEN, skriver Piteå-Tidningen.

Avslaget berodde på att teckenkombinationen anses stötande, något som vanligtvis handlar om anspelningar på alkohol, droger, sex, svordomar, religion, sjukdomar eller kriminalitet.

Bland andra tänkta skyltar som fått avslag senaste året finns TERROR, FUCKYOU, SOSFALL, FACKYU, BOLAGET, SKITEN, AUTISM, DMNUALL, 8BUTT5EX, SUICIDE, RÅNBIL, RUMPA, HELTCP och FUK YU, enligt Transportstyrelsen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Kostnaden om man vill välja teckenkombination själv är 6 200 kronor för en tio år lång licens. Därefter kostar det 3 700 kronor att förlänga tillståndet med fem år.

Transportstyrelsen noterar att antalet ansökningar ökar för varje år. Myndigheten tillägger dock att en skylt som en gång godkänts kan få avslag vid ansökan om förlängning eftersom samhället och språket är i ständig förändring.

Läs mer

Grovt rån

Växjö: Fortfarande ingen gripen efter rån

En ung man blev rånad av fyra, för honom, okända män i Växjö.

Nyheter

Larm: Koldioxidläckage hos Rasta – lokal avspärrad

Strax före klockan 07 på söndagsmorgonen kom larm om ett gasutsläpp hos Rasta i Markaryd.

Trafikolycka

Riksväg 23: Anmälan om smitning från trafikolycka

Strax före klockan 04 på natten till söndagen larmades räddningstjänst, ambulanspersonal och polis till riksväg 23 vid Liatorp i Älmhults kommun.

Brott

Kvinna gripen – misstänks för våld mot polispatrull

Polis grep en kvinna i Växjö på lördagskvällen.

Hantverkarkurs

Gamla möbler får ny skrud i populär kurs

Arvegods och andrahandsfynd har plockats ner från vinden för att få nya kläder och stabilare sitsar i kursen i möbeltapetsering.

Coronatider

Kronobergarna köper mer sexleksaker i coronatider

Sedan svenskarna uppmanades att jobba hemifrån, har konsumtionen av sexleksaker ökat i hela landet.