Annons

Ukraina: Erövring av by del av större offensiv

Ukrainska styrkor har återtagit byn Andriivka i den östra delen av landet. Det uppger Ukrainas biträdande försvarsminister Hanna Maljar på Telegram.
Ukraina • Publicerad fredag 08:45
Ukrainas försvarsminister Hanna Maljar. Arkivbild.
Ukrainas försvarsminister Hanna Maljar. Arkivbild.Foto: Michal Dyjuk/AP/TT

"I morgonens rapport bekräftade generalstaben officiellt att våra trupper under gårdagen erövrat Andriivka efter strider", skriver Majlar i inlägget, enligt nyhetsbyrån Ansa.

Enligt uppgifterna arbetar ukrainska trupper nu med att att barrikadera byn, som ligger i Donetsk-regionen. Ryssland har ännu inte kommenterat de ukrainska påståendena.

Annons

Byn Andriivka är belägen ungefär 14 kilometer söder om staden Bachmut.

Under gårdagen kom motstridiga uppgifter kring det ukrainska återtagandet av byn. Initiala uppgifter om att Andriivka återtagits, togs senare tillbaka av Hanna Majlar i ett inlägg, där hon "förtydligade" situationen, och skyllde uttalandet på ett "kommunikationshaveri".

Det ukrainska försvarsdepartementet skriver på Facebook att erövringen av byn ingår i en större offensiv i Bachmut-regionen.

"Som ett resultat av offensiven har försvarsstyrkorna rönt viss framgång i områden nära Klishchiivka, Andriivka och Kurdiumivka i Donetsk-regionen", skriver man i inlägget.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons