Annons

Ukraina sparkar flera viceministrar

Ukraina • Publicerad 18 september 2023
Ukrainas biträdande försvarsminister Hanna Maljar, här på en bild tagen i juli i fjol. Nu är hon en av sex biträdande ministrar som avskedas. Arkivbild.
Ukrainas biträdande försvarsminister Hanna Maljar, här på en bild tagen i juli i fjol. Nu är hon en av sex biträdande ministrar som avskedas. Arkivbild.Foto: Michal Dyjuk/AP/TT

Ukrainas regering har avsatt biträdande försvarsminister Hanna Maljar och fem andra ministrar på viceposter, meddelar landets regering på Telegram, skriver Kyiv Independent. Dessutom blir statssekreteraren vid försvarsdepartementet av med jobbet.

Det meddelas ingen orsak till avskedandena.

Annons

Hanna Maljar har under kriget i Ukraina ofta kommit med uttalanden om utvecklingen i striderna för landets räkning.

För knappt två veckor sedan blev Rustem Umerov ny försvarsminister för landet kort efter att president Zelenskyj meddelat att den tidigare försvarsminister Oleksij Reznikov skulle bytas ut.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons