Annons
Nyheter

Ung man hittad ihjälskjuten i Kalmar

En ung man har hittats mördad i Kalmar. Vänner till honom larmade 112 tidigt på fredagsmorgonen.
Brott • Publicerad 11 februari 2022
En man i 20-årsåldern blev i natt ihjälskjuten i centrala Kalmar.
En man i 20-årsåldern blev i natt ihjälskjuten i centrala Kalmar.Foto: Suvad Mrkonjic/TT

– När vi kommer dit kan vi konstatera att han är avliden. Han är skjuten i huvudet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Ingen hade slagit larm om skottlossning i samband med händelsen i centrala Kalmar vid fyratiden på morgonen. En man som bor i närheten berättar för SVT Nyheter Småland att han vaknade av tumult utanför. När han öppnade fönstret hörde han någon ropa: "De har dödat honom! De har dödat honom!"

Annons

Den mördade kom från Kalmar och var i 20-årsåldern. Han ska ha varit välkänd för polisen sedan tidigare, men vad detta innebär kan Robert Loeffel inte kommentera. Kartläggning av honom har inletts och samtidigt har polisen förhört boende i närheten av mordplatsen och genomfört teknisk undersökning. Men hittills är ingen person misstänkt för brottet.

TT: Kopplar ni den här händelsen till andra pågående polisutredningar i Kalmar?

– Vi har olika infallsvinklar – allt från uppgörelse mellan kriminella grupperingar till något annat motiv, säger Loeffel.

Polisen arbetar med trygghetsskapande åtgärder i Kalmar och hoppas få in fler vittnesuppgifter.

– Det behöver inte vara att man har sett något på själva platsen, utan det kan också vara från andra delar av centrum. Det är en liten stad och det är inte många människor som rör sig ute vid den här tidpunkten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons