Annons
Nyheter

USA ingår en säkerhetspakt med Israel

Mellanöstern • Publicerad 14 juli 2022
USA:s president Joe Biden och Israels premiärminister Yair Lapid undertecknar en säkerhetspakt under Bidens besök i Israel.
USA:s president Joe Biden och Israels premiärminister Yair Lapid undertecknar en säkerhetspakt under Bidens besök i Israel.Foto: Atef Safadi/AP/TT

USA:s president Joe Biden och den israeliska premiärministern Yair Lapid har undertecknat en säkerhetspakt som gör klart att de inte kommer att tillåta att Iran anskaffar kärnvapen.

Avtalet slöts under Bidens första besök i Israel som president. Den amerikanske ledaren säger att USA inte är berett att "vänta i evighet" på Iran för att återuppliva kärnenergiavtalet från 2015, som USA:s tidigare president Donald Trump upphävde.

Annons

På fredagen kommer Biden att resa till det ockuperade Västbanken för att träffa den palestinske presidenten Mahmud Abbas. Biden bekräftade Washingtons policy att trycka på för en tvåstatslösning, men han gjorde klart att han inte har några planer på att ändra Trumps kontroversiella beslut att erkänna Jerusalem som Israels odelade huvudstad.

På fredagen fortsätter Biden sin Mellanösternresa till Saudiarabien, där han ska träffa kronprinsen Mohammed bin Salman.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons