Annons

USA skänker mer försvarsmateriel till Ukraina

Ukraina • Publicerad 13 mars 2022
En last med ammunition som levererades från USA till Ukraina redan i januari, innan Rysslands invasion. Arkivbild.Foto: Senior Airman Stephani Barge/AP/TT

USA fortsätter att stötta Ukraina med militärt bistånd.

På lördagen godkände president Joe Biden ytterligare ett stödpaket till ett sammanlagt värde om 200 miljoner dollar, motsvarande nästan två miljarder kronor.

Annons

Paketet innefattar försvarsmateriel, tjänster från det amerikanska försvarsdepartementet samt militär utbildning och träning.

Redan den 26 februari, två dagar efter att den ryska invasionen inleddes, godkände Washington ett rekordstort stödpaket med militär utrustning till ett värde av 350 miljoner dollar.

Rysslands vice utrikesminister Sergej Ryabkov säger på lördagen att Moskva har varnat USA för att pumpa in vapen i Ukraina och att leveranserna betraktas som "legitima mål".

Joe Biden har uteslutit en direkt amerikansk insats i Ukraina och varnat för att en väpnad konflikt med Ryssland skulle leda till ett tredje världskrig.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons