Annons
Nyheter

Uttalade hot mot flyg – fick inte gå ombord

Brott (TT) • Publicerad 14 september 2019
En passagerare hindrades från att kliva ombord ett plan efter att hen sagt något som kunde uppfattas som ett hot mot flygningen. Arkivbild.
En passagerare hindrades från att kliva ombord ett plan efter att hen sagt något som kunde uppfattas som ett hot mot flygningen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En person omhändertogs av polis på Arlanda i samband med en säkerhetskontroll inför en flygning.

Passageraren ska innan ombordstigning ha sagt något som av flera medpassagerare uppfattades som ett hot mot flygningen.

Annons

-Polispatrull tillkallas och får uppgifter från de som har hört det här. Då beslutar man att det här är ett brott och ska rubriceras som ett ofredande, säger Ola Österling, presstalesperson för polisen i Stockholm, till TT.

Exakt vad passageraren sagt vill han inte kommentera. Efter polisens ingripande beslutade även flygbolaget att inte tillåta passageraren gå ombord.

Att passagerare förbjuds att följa med på vissa flygningar sker då och då, berättar Ola Österling. Vid minst ett tillfälle de senaste månaderna har han varit med om att kaptenen på ett flyg valt att köra tillbaka planet till gaten efter det att en passagerare hamnat i konflikt med kabinpersonalen.

TT: Vad får man säga i en säkerhetskontroll på flygplatsen?

-Det är klart att man får vara kritisk, men man måste ta hänsyn till att säkerhetsarbetet har sin gilla gång, säger Ola Österling.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift kring vad polisen hade gjort med passageraren.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons