Annons
Nyheter

V: Barn och unga är vår framtid

Sveriges kommande generationers framtid står på spel när regeringen tar felsteg med skolan, övriga utbildningsfrågor och bostäder. Det säger Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar i sitt tal under Järvaveckan.
Politik • Publicerad 2 juni 2023
Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar talar under Järvaveckan på fredagen.Foto: Henrik Montgomery/TT

Hon målade upp en bild av unga generationer och familjer vars liv blir allt svårare i kristiderna, inte minst i förorterna där en större andel unga bor.

– Det är barn och unga som är vår framtid. Barn och unga är de som ska få det här landet att fungera i framtiden, säger Nooshi Dadgostar under sitt tal.

Annons

– Det är de som ska göra klimatomställningen, lägga nya kraftledningen och bygga de nya fossilfria bilarna, fortsätter hon.

Regeringens politik får allt annat än goda effekter, enligt henne.

– När vi borde investera allt vi bara kan i barn och unga, i förskolan, i skolan, i vuxenutbildning, för fler bostäder som unga vuxna har råd att bo i, så gör den här regeringen precis tvärtom.

Enligt Dadgostar krävs det att fler resurser läggs på bland annat utbildningen och brottsförebyggande lösningar.

– Sverige är rikare än någonsin. Ändå får de allra flesta det sämre? Varför kan inte de här resurserna fördelas på ett bättre sätt?

– Det måste finnas tillräckligt många lärare i skolan som kan hjälpa barnen med matten och svenskan, fortsätter Dadgostar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons