Annons
Nyheter

Våldsamma sammandrabbningar i Kenya

Kenya • Publicerad 2 maj 2023
Människor kastar sten mot kravallpolis i slumområdet Kibera i Kenyas huvudstad Nairobi på tisdagen.
Människor kastar sten mot kravallpolis i slumområdet Kibera i Kenyas huvudstad Nairobi på tisdagen.Foto: Ben Curtis/AP/TT

Polis har drabbat samman med regeringskritiska demonstranter i Kenyas huvudstad Nairobi efter att landets oppositionsledare Raila Odinga manat till protester.

Flera oppositionspolitiker tågade på tisdagen mot det centralt belägna presidentpalatset för att överlämna en namninsamling, men de möttes av poliser som skingrade folkmassan med tårgas.

Annons

Under morgonen samlades även demonstranter vid några av de största vägarna som leder mot huvudstaden. Där reste man barrikader och kastade sten mot polisen, som i sin tur svarade med tårgas.

Odinga har vid upprepade tillfällen uppmanat folk att gå ut på gatorna och fredligt protestera mot landets skenande levnadskostnader.

I augusti förra året förlorade Odinga presidentvalet mot William Ruto med knapp marginal. Odinga hävdar att valfusk låg bakom Rutos seger och att hans regering är olaglig, men hans anklagelser har avvisats av landets rättsväsende.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons