Nyheter

Vansinnesförare döms – körde nästan på polis

Brott • Publicerad 1 april 2021
En man döms efter att nästan ha kört på en polis i Laholm. Arkivbild.
En man döms efter att nästan ha kört på en polis i Laholm. Arkivbild.Foto: Ingvar Karmhed/SvD/TT

En man i Laholm som beskrivs som en närmast vanemässig vansinnesförare döms för att nästan ha kört på en polis som stod med draget vapen, rapporterar Hallands Nyheter.

En polis som vittnade vid rättegången sade att den 23-årige mannen försökt få polisen att jaga efter honom fler än tio gånger, skriver tidningen. Han har kört farligt och i höga hastigheter i tätorten. Dessutom saknade han körkort.

I maj förra året försökte poliser stoppa mannen genom att blockera en gata. Då började han backa rakt mot en civilklädd polis som stod i andra änden av gatan. Polisen drog sitt tjänstevapen när bilen backade mot honom i hög hastighet och lyckades hoppa undan. Kort därpå prejades 23-åringens bil så att han kunde gripas.

Mannen döms för försök till grov misshandel, vårdslöshet i trafik och olovlig körning, med mera, till villkorlig dom, samhällstjänst och skadestånd till polismannen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.