Annons
Nyheter

Vanvårdade hundar var instängda i månader

Brott • Publicerad 2 mars 2021
21 vanvårdade hundar omhändertogs vid en kontroll av länsstyrelsen i Skåne. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En djurägare i Tomelilla kommun misstänks för bland annat djurplågeri då länsstyrelsen i fredags omhändertog 21 vanvårdade hundar, skriver Ystads Allehanda.

– Bakgrunden till vårt besök var att djurägaren har djurförbud och anmälaren (som larmade myndigheten, reds anm) uppgav att personen hade hundar, säger djurskyddsinspektör Mattias Gårdlund till tidningen.

Annons

Djurägaren hade före förbudet fått flera ålägganden från myndigheten om att bättre ta hand om sina djur.

– Hundarna levde i en totalt oacceptabel miljö. De levde i sin egen avföring, var magra och pälsvården var grovt eftersatt. Hundarna förvarades som kreatur i ett stall och hade inte varit utomhus på flera månader, säger Mattias Gårdlund.

Djuren har tagits till ett pensionat och uppges redan må bättre. Förhoppningen är att de ska kunna omplaceras. En förundersökning är inledd mot djurägaren som misstänkts för djurplågeri och brott mot djurförbud, men även tros vara inblandad i smugglingsverksamhet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons