GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Var fjärde vuxen nu fullvaccinerad

Vaccinationerna rullar vidare landet över. Arkivbild
Vaccinationerna rullar vidare landet över. Arkivbild
Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare nio dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har nu totalt 14 574 smittade personer avlidit i Sverige.

Hittills har 1 083 456 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Samtidigt fortsätter vaccineringarna i landet. Fram till nu har 4 084 788 personer fått åtminstone en dos, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 49,9 procent av den vuxna befolkningen.

Av dessa har 2 066 677 fått två doser, motsvarande 25,2 procent.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

Läs mer