Annons
Nyheter

Varje minut är betydelsefull

- Jag tog en magnecyl och körde själv bilen från Alvesta till Växjö. Men jag trodde inte det rörde sig om en infarkt, berättar Gunnar Borén, från Lessebo, som drabbades av en hjärtinfarkt förra hösten.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2006

Omhändertagandet vid akutmottagningen på Växjö lasarett gick snabbt. En EKG-undersökning av hjärtat visade på infarkt. Gunnar Borén fick en morfinspruta mot smärtorna och flyttades över till ambulans.

Imponerad

Annons

- Det blev snabb färd i ambulansen till Karlskrona. Jag insåg i efterhand att varje minut var viktig. Sammantaget har det fungerat jättebra, både vid akuten, thoraxröntgen i Karlskrona och sedan vid hjärtmottagningen på Växjö lasarett, betonar Gunnar Borén, som är imponerad över sjukvårdens insatser.

Vid thoraxröntgen genomfördes en ballongsprängning med gott resultat.

Ingen åtgärd

Nu drygt ett år senare har Gunnar Borén åter fått symptom från bröstet och en förnyad kranskärlsröntgen görs. Men några ytterligare förträngningar hittas inte av kardiologen Karim Mokhtar.

- Nej, det ser ut som tidigare och i dag gör vi inget, säger Karim Mokhtar, efter att ha granskat bilderna och jämfört med undersökningen för drygt ett år sedan. Däremot kan det bli aktuellt med en ny behandling längre fram.

Ingvar Gustavsson, som har fått en remiss från Ljungby lasarett till kranskärlsröntgen, får besked om att kranskärlen ser bra ut. Undersökningen går snabbt och Ingvar Gustavsson känner inga obehag av ingreppet. Förutom när bedövningssprutan sticker i ljumsken.

- Annars kände jag inget alls, berättar han.

Jan Bärtås
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons