Annons
Nyheter

Högsta temperaturen i Singapore på 40 år

Den högsta temperaturen på 40 år har uppmätts i Singapore. Termometern klättrade upp till 37 grader under lördagen.
Singapore • Publicerad 14 maj 2023
Högsta temperaturen på 40 år har uppmätts i Singapore. Bilden är tagen i juni 2020 i Marina Bay i Singapore.
Högsta temperaturen på 40 år har uppmätts i Singapore. Bilden är tagen i juni 2020 i Marina Bay i Singapore.Foto: Yong Teck Lim/AP/TT

Lördagens temperatur var den högsta hittills i år och lika högt som en tidigare värmetopp i april 1983.

"De nuvarande varma och torra förhållandena väntas fortsätta i morgon", skriver den nationella miljömyndigheten på Facebook.

Annons

Nästa vecka väntas dock skurar som kan få temperaturen att sjunka.

Maj är normalt en av årets varmaste månader i Singapore och en värmebölja sköljer just nu över delar av södra och sydöstra Asien. I Vietnam uppmättes över 44 grader förra veckan och landets statliga elbolag varnade för påfrestningar på elnätet under sommaren på grund av förmodade kommande värmeböljor.

Den globala medeltemperaturen de senaste åtta åren är den högsta sedan mätningarna började enligt FN:s meteorologiska organ WMO. Enligt FN:s Klimatpanel (IPCC) fortsätter också de globala utsläppen att öka – samtidigt som jorden har fortsatt att bli varmare. De rapporter som kommit de senaste åren har också pekat tydligare på sambandet mellan människans klimatpåverkan och extrema väderhändelser.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons