Annons
Nyheter

Varning för värmebölja i Storbritannien

Storbritannien • Publicerad 9 juni 2023
Storbritannien går igenom ovanliga värmeböljor. Här ligger en grupp personer på stranden i Scarborough den 26 maj. Arkivbild.
Storbritannien går igenom ovanliga värmeböljor. Här ligger en grupp personer på stranden i Scarborough den 26 maj. Arkivbild.Foto: Danny Lawson/PA via AP/TT

Till helgen väntas temperaturer på upp emot eller över 30 grader i Storbritannien, vilket får myndigheterna att utfärda formella varningar.

Under de kommande dagarna kommer det att vara varmare i delar av England än det kommer att vara på de bland britter så populära spanska turistmålen Ibiza, Marbella och Teneriffa, rapporterar BBC.

Förra året var det varmaste som förts till protokollet i Storbritannien. I orten Coningsby i nordöstra England sattes ett nytt brittiskt värmerekord när temperaturen uppmättes till 40,3 grader den 19 juli.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons