Annons

”Växjö ska bli grönast – på riktigt!”

Det ska bli enklare att leva klimatsmart, tycker Miljöpartiet.
– Till slut är det individens val som avgör, säger Cheryl Jones Fur (MP) som vill komma bort från slit och släng-mentaliteten och göra Växjö till Europas grönaste stad – på riktigt!
Publicerad 4 augusti 2018 • Uppdaterad 29 augusti 2018
Individens val har stor betydelse för klimatet, menar Cheryl Jones Fur, Miljöpartiet.
Individens val har stor betydelse för klimatet, menar Cheryl Jones Fur, Miljöpartiet.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Med det brådskande budskapet ”Klimatet kan inte vänta!” går Miljöpartiet till val.

Det ska bli lättare att leva klimatsmart, lovar Miljöpartiet. Den stora utmaningen finns inom två områden: transporter och konsumtion.

Annons

– Man ska tänka efter, köpa sådant som håller och kan repareras, säger Cheryl Jones Fur, som kandiderar både till kommun och riksdag för Miljöpartiet.

Vilka val var och en gör i butiken kan vara svårt för politiken att påverka. Då har man större möjligheter inom transportområdet, där fler cykelvägar och cykelöverfarter står på Miljöpartiets program, som en morot för den som väljer bort bilen på morgonen.

Miljöpartiet slår i sitt valmanifest fast att den trafikökning som är konsekvensen av att Växjö växer ska bestå av cykel-, gång- eller kollektivtrafik.

– Biltrafiken ska inte öka, säger Cheryl Jones Fur.

Växjö kommun har också en stor landsbygd där man är beroende av bilen. I Växjö driver Miljöpartiet frågan om att laddstationer och möjlighet till att tanka biogas ska finnas även i de mindre tätorterna.

Många viktiga miljöbeslut tas på kommunal nivå och Miljöpartiet lovar att Växjö – som kallat sig Europas grönaste stad i många år – ska bli grönast på riktigt.

– Det är en process, där vi måste våga tänka stort.

Vad skiljer er från de andra partierna? Alla är väl miljöpartier idag?

– Alla säger att de värnar miljön och sen går de vidare och diskuterar andra områden. Skillnaden är att vi prioriterar miljöfrågorna i alla lägen. Naturen har ingen röst. Det är viktigt att det finns ett parti som för naturens, barnens och framtidens talan.

”Arbetarna och företagen har sina företrädare, men naturen har ingen röst. ”
”Cheryl Jones Fur (MP)”
Annons

Kerstin HaggrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons