Annons
Nyheter

Växjöbördige Sören SM-mästare i sommellerie

Växjöbördige Sören Polonius blev i helgen Svensk mästare i sommellerie.
- Ett ordentligt bevis på att man kommit någonstans i det man studerat, kommenterar vinnaren själv vinsten.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2006

Det blev fjärde gången gillt för Sören Polonius, som inledde sin bana en gång i tiden på Konserthuset i Växjö. Efter att avancerat varje år i resultatlistan, förra året blev han trea, lyckades han i år vinna hela tävlingen.

Tävlingen kombinerar teoretiska kunskaper och praktiska moment kring drycker och kombinationen mat och dryck sätts på prov. I år handlade det bland annat om dekantering av vin, servering av champagne samt att komponera en meny till en vinlista.

Annons

Ska tävla i EM

Intresset för mat och vin har han egentligen haft med sig sen barnsben. Föräldrarna hade restaurang och på gymnasiet blev det därför livsmedelsteknisklinje på Kungsmadskolan. I början på 1990-talet jobbade Sören Polonius på Konserthusets restaurang i Växjö och där började det direkta vinintresset väckas.

Efter diverse olika utflykter i världen har han nu sedan någon månad sitt arbete på restaurangen Fredsgatan 12 i Stockholm.

Helgens seger tror han egentligen inte kommer innebära så mycket för yrkeskarriären men det blir en fin merit att ha med sig. Senare i år får han nu representerar Sverige i Nordiska mästerskapen och senare skall han även tävla i EM.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons