Växjöbördige Sören SM-mästare i sommellerie
Det blev fjärde gången gillt för Sören Polonius, som inledde sin bana en gång i tiden på Konserthuset i Växjö. Efter att avancerat varje år i resultatlistan, förra året blev han trea, lyckades han i år vinna hela tävlingen.
Tävlingen kombinerar teoretiska kunskaper och praktiska moment kring drycker och kombinationen mat och dryck sätts på prov. I år handlade det bland annat om dekantering av vin, servering av champagne samt att komponera en meny till en vinlista.
Ska tävla i EM
Intresset för mat och vin har han egentligen haft med sig sen barnsben. Föräldrarna hade restaurang och på gymnasiet blev det därför livsmedelsteknisklinje på Kungsmadskolan. I början på 1990-talet jobbade Sören Polonius på Konserthusets restaurang i Växjö och där började det direkta vinintresset väckas.
Efter diverse olika utflykter i världen har han nu sedan någon månad sitt arbete på restaurangen Fredsgatan 12 i Stockholm.
Helgens seger tror han egentligen inte kommer innebära så mycket för yrkeskarriären men det blir en fin merit att ha med sig. Senare i år får han nu representerar Sverige i Nordiska mästerskapen och senare skall han även tävla i EM.