Annons
Nyheter

Växjöhem: Vi jobbar på fallet så gott vi kan

- Vi jobbar på fallet så gott vi kan, men det är inte lätt.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2006

Det säger Växjöhems Leif Mandelholm, som varit inkopplad på ärendet med Veronica Johanssons rökiga lägenhet.

- Jag förstår henne. Det är inte bra, men vi har gjort vad vi kunnat hittills och senast i onsdags diskuterade vi frågan igen.

Annons

Svårt komma åt källan

Leif Mandelholm säger att hantverkare varit inne i lägenheten tre gånger och försökt åtgärda problemet med uteslutningsmetoden. Men det är inte lätt att komma åt källan.

Kan det verkligen vara så svårt?

- Tyvärr har inte vi fått komma dit när röklukten är som värst och man kan följa dess väg till källan. Därför måste vi försöka komma åt det med uteslutningsmetoden. Om man kommer till doktorn med ont i benet börjar han inte med att kapa benet, eller hur? Han prövar först en lösning och sedan en ny, och så vidare.

Inga tomma lägenheter

Just nu arbetar man hos hyresvärden efter teorin att lukten kan tränga in i Veronicas lägenhet via kablarna till ett nyuppsatt proppskåp. Därför avser man att skicka hantverkare dit på nytt för att undersöka bakom skåpet.

Makt och myndighet att ge Veronica hyresrabatt har inte Leif Mandelholm, och på frågan varför hon inte kan få en annan lägenhet svarar han:

- Det finns inga tomma lägenheter, och så har vi vårt kösystem.

- Men vi gör vad vi kan. Det lovar jag, tillägger han.

Robert Owen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons