Annons
Nyheter

Vill ha stärkt katastrofskydd

Nyheter • Publicerad 4 februari 2006

EU ska snabbt kunna få fram transporter och utrustning för att undsätta människor vid katastrofer. Om ett EU-lands nationella resurser inte räcker till, ska kommissionen kunna bistå med de medel som behövs.

Det är målet med kommissionens nya förslag för att förbättra EU:s civila skyddsmekanism, MIC. Kommissionen föreslår ytterligare åtgärder för att utveckla varningssystemen i EU och förbättra samordningen av logistiken.

Annons

Ett konkret förslag är en ny Internet-tjänst, MIC Daily, som kopplas till ett 50-tal varningssystem runtom i världen med detaljerade rapporter, kartor och uppgifter från satelliter.

"Vi behöver tillräckligt med resurser om vi ska kunna förverkliga dessa planer. Jag räknar med att ministerrådet och Europaparlamentet ska stödja dessa förslag", sade miljökommissionär Stavros Dimas.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons